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Registros recuperados : 27 | |
6. | | CARVALHO, G. L.; ERPEN, L.; COCCO, C.; VIGNOLO, G. K.; PICOLOTTO, L.; ANTUNES, L. E. C. Crescimento e desenvolvimento de mudas de morangueiro em diferentes substratos. In: SIMPÓSIO NACIONAL DO MORANGO, 5.; ENCONTRO SOBRE PEQUENAS FRUTAS E FRUTAS NATIVAS DO MERCOSUL, 4., 2010, Pelotas. Palestras e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2010. p. 175-176 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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10. | | CARVALHO, G. L.; COCCO, C.; FERREIRA, L. V.; ANTUNES, L. E. C. Doses de nitrogênio no crescimento demudas com torrão em cultivares de morangueiro. In:SIMPÓSIO NACIONAL DO MORANGO, 6.; ENCONTRO SOBRE PEQUENAS FRUTAS E FRUTAS NATIVAS DO MERCOSUL, 5., 2012, Pelotas. Palestras e resumos... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. 231 p. Organizadores: Marcia Vizzotto, Carlos Reisser Júnior, Rosa Lia Barbieri, Rodrigo Cezar Franzon. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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11. | | COCCO, C.; FERREIRA, L. V.; VIGNOLO, G. K.; CARVALHO, G. L.; SILVA, W. S. V. da; ANTUNES, L. E. C. Crescimento e precocidade de morangueiro submetido a diferentes intensidades de poda do sistema radicular no plantio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 21., 2010, Natal. Frutas: saúde, inovação e responsabilidade: anais. Natal: Sociedade Brasileira de Fruticultura, 2010. 1 CD-ROM. Resumo expandido. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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13. | | NUNES, E. E.; VILAS BOAS, B. M.; CARVALHO, G. L. de; SIQUEIRA, H. H. de; LIMA, L. C. de O. Vida útil de pêssegos 'Aurora 2' armazenados sob atmosfera modificada e refrigeração. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v.26, n.3, p.438-440, 2004. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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14. | | SOUZA, G. N. de; CARVALHO, G. L. O. DE; GREGO, C. R.; HOTT, M. C.; SILVA, M. R.; HYLARIO, S. M.; AMARAL, C. M.; REIS, R. A. Analise espacial dos indicadores de qualidade composicional do leite de rebanhos bovinos localizados nas bacias leiteiras de Jaru e Ji-Paraná, Rondonia, 2011. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 11.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 11.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 12., 2012, Goiânia. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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15. | | SOUZA, G. N. de; CARVALHO, G. L. DE O.; GREGO, C. R.; HOTT, M. C.; SILVA, M. R.; HYLARIO, S. M.; AMARAL, C. M.; REIS, R. A. Analise espacial dos indicadores de qualidade higiênico-sanitária do leite de rebanhos bovinos localizados nas bacias leiteiras de Jaru e Ji-Paraná, Rondonia, 2011. In: CONGRESSO INTERNACIONAL DO LEITE, 11.; WORKSHOP DE POLÍTICAS PÚBLICAS, 11.; SIMPÓSIO DE SUSTENTABILIDADE DA ATIVIDADE LEITEIRA, 12., 2012, Goiânia. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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16. | | SOUZA, G. N. de; CARVALHO, G. L. O. DE; GREGO, C. R.; HOTT, M. C.; SILVA, M. R.; HYLARIO, S. M.; AMARAL, C. M.; REIS, R. A. Análise espacial dos indicadores de qualidade em Jaru e Ji-Paraná, Rondonia. Boletim CBLeite, v. 7, n. 17, p. 5-7, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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17. | | VIGNOLO, G. K.; ARAÚJO, V. F.; CARVALHO, G. L.; COCCO, C.; SILVEIRA, C. A. P.; ANTUNES, L. E. C.; SILVA, S. D. dos A. e. Produção de melão sob diferentes doses de torta de mamona, fosforita alvorada e cloreto de potássio em pós cultivo de morangueiro. In: SIMPÓSIO ESTADUAL DE AGROENERGIA, 3.; REUNIÃO TÉCNICA ANUAL DE AGROENERGIA, 3.; REUNIÃO TÉCNICA DA MANDIOCA, 10.; REUNIÃO TÉCNICA DA BATATA-DOCE, 2., Pelotas, 2010. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2010. Organizado por Sérgio Delmar dos Anjos e Silva, Ivan Rodrigues de Almeida e Ana Cláudia Barneche de Oliveira. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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18. | | SOUZA, G. N. de; GREGO, C. R.; CARVALHO, G. L. O. DE; HOTT, M. C.; SILVA, M. R.; BRUNO, A. F.; OZORIO, R. S. Spatial evaluation of milk quality indicators in the micro region of Ji-Paraná, Rondonia, 2011. In: Simpósio Embrapa LabEx EUA de Sanidade Animal, 2., 2012, Brasília. Proceedings... Brasília: Embrapa Estudos e Capacitação, 2012 p. 18 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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19. | | SOUZA, G. N. de; GREGO, C. R.; CARVALHO, G. L. O. DE; HOTT, M. C.; SILVA, M. R.; BRUNO, A. F.; OZORIO, R. S.; HYLARIO, S. M. Spatial evaluation of milk quality indicators in the micro region of Ji-Paraná, Rondonia, 2011. In: Simpósio Embrapa LabEx EUA de Sanidade Animal, 2., 2012, Brasília. Proceedings... Brasília: Embrapa Estudos e Capacitação, 2012 p. 19 Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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20. | | BRITO, L. G.; VIEIRA JUNIOR, J. R.; ROCHA, R. B.; FIGUEIRO, M. R.; SILVA, W. C. da; CARVALHO, G. L. O. de; SILVA, J. de A. da; SOUZA, G. N. de. Avaliação da qualidade composicional e da saúde da glândula mamária de rebanhos bovinos localizados na bacia leiteira de Ji-Paraná e Rolim de Moura, Rondônia. Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2011. 6 p. (Embrapa Rondônia. Comunicado Técnico, 366). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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Registros recuperados : 27 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio Ambiente. |
Data corrente: |
30/03/1998 |
Data da última atualização: |
16/02/2017 |
Autoria: |
ALVES, L. F. A.; ALVES, S. B.; PEREIRA, R. M.; CAPALBO, D. M. F. |
Afiliação: |
L. F. A. ALVES, ESALQ; S. B. ALVES, ESALQ; UNIVERSITY OF FLORIDA; DEISE MARIA FONTANA CAPALBO, CNPMA. |
Título: |
Production of Bacillus thuringiensis Berliner var. kurstaki grown in alternative media. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Biocontrol Science and Technology, v.7, p.377-383, 1997. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Agro-industrial residues and by-products available in southeastern Brazil were used as ingridients for low-cost culture media for liquid fermentation of Bacillus thuringiensis var. kurstaki. Highest spore yield was obtained with a medium containing cheese whey, soya bean milk and molasses (WSM). Crystals and spores were produced in all media and potency of the final product was highest for nutrient broth + yeast extract medium (NBY). There was no correlation between the number of spores in the fermented media and the potency of the preparations. Considering all three factors, the potencies, costs and yields of the final products, lowest relative cost was obtained with BMM medium (Bombyx mori pupae + molasses). NBY and WSM had intermediate relative cost aproximately nine times higher than BMM. The cost analysis suggests that BMM medium should be preferred for local production of Bacillus thuringiensis var. kurstaki in comparison to other media tested. The results also demonstrate the importance of considering yields, cost and potency of the B. thuringiensis preparations in selecting the production medium. |
Palavras-Chave: |
Agro-industrial residues; Biocontrol; Bioinsecticide; Diseases; Liquid fermentation; Microbial control; Vectors. |
Thesaurus NAL: |
biological control; entomopathogenic bacteria; pests. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155925/1/1997AP41-Capalbo-Production-3376.PDF
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Marc: |
LEADER 01924naa a2200277 a 4500 001 1012781 005 2017-02-16 008 1997 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALVES, L. F. A. 245 $aProduction of Bacillus thuringiensis Berliner var. kurstaki grown in alternative media.$h[electronic resource] 260 $c1997 520 $aAgro-industrial residues and by-products available in southeastern Brazil were used as ingridients for low-cost culture media for liquid fermentation of Bacillus thuringiensis var. kurstaki. Highest spore yield was obtained with a medium containing cheese whey, soya bean milk and molasses (WSM). Crystals and spores were produced in all media and potency of the final product was highest for nutrient broth + yeast extract medium (NBY). There was no correlation between the number of spores in the fermented media and the potency of the preparations. Considering all three factors, the potencies, costs and yields of the final products, lowest relative cost was obtained with BMM medium (Bombyx mori pupae + molasses). NBY and WSM had intermediate relative cost aproximately nine times higher than BMM. The cost analysis suggests that BMM medium should be preferred for local production of Bacillus thuringiensis var. kurstaki in comparison to other media tested. The results also demonstrate the importance of considering yields, cost and potency of the B. thuringiensis preparations in selecting the production medium. 650 $abiological control 650 $aentomopathogenic bacteria 650 $apests 653 $aAgro-industrial residues 653 $aBiocontrol 653 $aBioinsecticide 653 $aDiseases 653 $aLiquid fermentation 653 $aMicrobial control 653 $aVectors 700 1 $aALVES, S. B. 700 1 $aPEREIRA, R. M. 700 1 $aCAPALBO, D. M. F. 773 $tBiocontrol Science and Technology$gv.7, p.377-383, 1997.
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Registro original: |
Embrapa Meio Ambiente (CNPMA) |
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